چرا از ایمپلنت دندان استفاده میکنیم؟
ایمپلنت دندان در حقیقت نوعی دندان مصنوعی است که مانند دندان طبیعی از دو بخش ریشه و تاج تشکیل شده است. ریشهی ایمپلنتها معمولاً از جنس تیتانیوم ساخته شده اند. این ریشهها به عنوان نگهدارنده ی پروتزها و روکشها عمل میکنند و جایگزین مناسبی برای دندانهای از دست رفته خواهند بود. ایمپلنت دندان بهترین روش درمان بی دندانی است. این روش نسبتاً ماندگاری بالایی دارد. برخلاف دندان مصنوعی ایمپلنتهای دندانی از تحلیل بافت استخوان فک جلوگیری میکنند. یکی از تمایزات دیگر ایمپلنت دندان و دندان مصنوعی میتواند ثابت بودن ایمپلنتها باشد. ایمپلنتهای دندانی کاملاً در فک ثابت هستند و برای حفظ بهداشت و موارد این چنین لازم نیست آنها را از دهان خارج کرد.
بی دندانی مشکلات زیادی را برای افراد میتواند ایجاد کند. افراد در لبخند زدن، غذا خوردن با مشکلاتی رو به رو میشوند. ایمپلنت دندان میتواند راه حل مناسبی برای بسیاری از مشکلات حاصل از بی دندانی باشد. ایمپلنتها ظاهری کاملاً طبیعی دارند. بعد از این که ایمپلنتها در استخوان فک ثابت میشوند از تحلیل بافت استخوان فک جلوگیری میکنند. افراد در جویدن غذاها با محدودیتی رو به رو نخواهند شد.
مزایای ایمپلنت دندان
ایمپلنتهای دندان ظاهری کاملاً طبیعی دارند و مشابه دندانهای طبیعی فرد هستند.
ایمپلنتهای دندان کاملاً در استخوان فک ثابت میشوند. برخلاف دندان مصنوعی لغزش و حرکت ندارند.
بعد از استفاده از دندان مصنوعی استخوان فک فرد به مرور زمان تحلیل میرود. از آنجایی که ایمپلنت دندان در استخوان فک قرار داده میشود از تحلیل بافت استخوان فک جلوگیری میکند.
افرادی که از دندان مصنوعی استفاده میکنند در جویدن بعضی از غذاها با محدودیتهایی رو به رو میشوند. ایمپلنتهای دندان عملکردی مانند دندان طبیعی دارند و فرد در جویدن غذاها با مشکلی رو به رو نمیشود.
مراقبت از ایمپلنتهای دندان کاملاً مشابه دندان طبیعی است و میتوان با استفاده از مسواک و نخ دندان بهداشت آنها را حفظ کرد.
ایمپلنتهای دندان ماندگاری بسیار بالایی دارند و ماندگاری این روش تا حد زیادی به رعایت اصول بهداشتی وابسته است.
در روش ایمپلنت دندان کیفیت سایر دندانها تحت تاثیر قرار نمیگیرد.
از آنجایی که دندان مصنوعی روی لثه حرکت میکند باعث تحریک بافت لثه و ناهنجاریهای لثهای میشود. برخلاف دندان مصنوعی ایمپلنتها کاملاً در فک ثابت هستند و آسیبی به بافت لثه وارد نمیکنند.
ایمپلنت برای افراد سیگاری
مصرف سیگار میتواند اثرات نامطلوبی بر میزان موفقیت کاشت ایمپلنت دندان داشته باشد. احتمال شکست ایمپلنت دندان در افراد سیگاری وابسته به میزان مصرف سیگار است. هرچه مصرف سیگار بیشتر باشد احتمال شکست نیز افزایش مییابد. پیشنهاد ما به افراد سیگاری این است که مصرف سیگار را تا حدی که میتوانند محدود کنند.
محدودیت سنی انجام ایمپلنت دندان
معمولاً استخوان بدن انسان تا سن ۱۸ سالگی رشد میکند. در این سن استخوانها به رشد کامل خود رسیده اند. پیشنهاد میکنیم قبل از سن ۱۸ سالگی ایمپلنت دندان را انجام ندهید. در غیر این صورت محدودیت دیگری از نظر سنی برای انجام ایمپلنت وجود نخواهد داشت. افراد درهر سنی که باشند میتوانند از این درمان برای برطرف کردن مشکلات بی دندانی خود استفاده کنند.